GİRESUN / EYNESİL - Eynesil Halk Eğitimi Merkezi

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
    : 2023/3 DÖNEMİ YAZILI VE E-SINAV DUYURUSU YAYINLANMIŞTIR.
    : https://aol.meb.gov.tr/www/onemli-duyuru/icerik/421 Sayın yetkili, 2023/3 dönem sınavları ile ilgili olarak web sayfamızdaki kayıt yenileme duyurusunun açıklamalar kısmında yazılı sınav duyurusu ve e-Sınav duyurusu yayınlanmıştır. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden engelli ve tutuklu-hükümlü öğrenciler hariç 9 (dokuz) veya daha az sayıda dersten sınava girecek olan öğrencilerden, 23 Mayıs - 03 Haziran 2024 tarihleri arasında öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden randevu alan öğrenciler 1 - 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında belirlenen günlerde (randevu aldıkları günlerde) her aday için tek oturum olacak şekilde e-Sınav uygulaması olarak sınava gireceklerdir. Her bir oturum için adaylara 120 (yüz yirmi) dakika süre verilecektir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz. Her türlü soru ve sorununuz için tek iletişim kanalımız aciklise@meb.gov.tr

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOÇUK BAYRAMI İLÇEMİZDE KUTLANDI. KURUMUMUZ HALK OYUNLARI KURSİYERLERİ OLAN  KÜÇÜK ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL BİR GÖSTERİ SUNDUP İZLEYİCİLERDEN BEĞENİ ALDILAR.

HALK OYUNLARI KURS EĞİTMENİ BİLGEHEN DANACI'YI , KEMENÇE KURSUMUZ EĞİTMENİ  OSMAN ERGİN' İ  VE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Nis

2023/3 DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 19 NİSAN 2024-13 MAYIS 2024 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR

https://aol.meb.gov.tr/www/onemli-duyuru/icerik/421 2023/3 dönemine mahsus olmak üzere 18 yaş altı veya üstü bütün öğrenciler kayıt yenileyebilecektir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz. Her türlü soru ve sorununuz için tek iletişim kanalımız aciklise@meb.gov.tr

Nis

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu 2023-1TR01-KA121-ADU-000162358 numaralı proje kapsamında, Çekya'nın başkenti Prag'da işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirildi. 10-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen faaliyete, ilimizde farklı ilçe ve kurumlarda görev yapan 12 öğretmen ve usta öğretici katıldı.Kurumumuzdan Müdür yardımcımız Şükrü Salim Kemal ve Usta Öğreticimiz (İngilizce Ört.) Gamze Bayrak katıldılar.

Prag şehrindeki "BEAN, s.r.o" isimli yetişkin eğitimi kurumunda, 5 gün boyunca devam eden işbaşı gözlem faaliyeti sırasında katılımcılar, yetişkin eğitimi alanında kursiyerlerin istihdama yönelik gelir getirici kurslar açmalarını ve girişimcilik becerilerini artırmalarını amaçlayan grup çalışmaları ve uygulamalı derslere katıldılar. Katılımcılar, faaliyetin yanı sıra Prag şehrinin tarihi yerlerini ziyaret ederek ve kültürel etkinliklere katılarak öğrenme motivasyonlarını da artırdılar.

Erasmus+ Akreditasyon projelerinin, yurt dışında eğitimde yeni yaklaşımlar ve özgün uygulamalar alanlarında katılımcıların deneyim ve gözlem yapmalarına imkân sağladılar Aynı zamanda öğretmenlerin ve öğrencilerin çok yönlü gelişimine ve yabancı dil motivasyonlarının artırılmasına da katkı sağladı. Bu projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen AR-GE Birimi üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederiz.

Mrt

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Kapsamında Viyana'da İs Başı Gözlem Faaliyeti Gerçekleştirdi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01- KA121-ADU-000162358 numaralı proje Viyana'da 5 günlük bir iş başı gözlem faaliyeti gerçekleştirmiştir. Bu faaliyet, yetişkin eğitiminde temel becerilerin (okur-yazarlık, medya okuryazarlığı vb.) ve sürekli öğrenmenin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından koordine edilen is başı gözlem faaliyetine, Giresun il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı farklı ilçelerde faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan idareci, öğretmen ve usta öğreticilerden oluşan 10 kişilik bir ekip katılmıştır.Kurumumuzdan Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Özkan ÖZTAN  katılmımıştır.

Viyana'daki bu faaliyet, katılımcıların farklı bir kültürel ve eğitim ortamında deneyim kazanmasını ve bu deneyimlerden kendi eğitim sistemlerine fayda sağlamasını hedeflenmiştir. Katılımcılar, Viyana'da faaliyet göstermekte olan Bianna Art yetişkin eğitimi kurumunda iş başı gözlem yaparak Avrupa'daki uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulmuşlardır. Bu deneyim, özellikle yetişkin eğitimi alanında çalışan kişilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlamıştır.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul TOSUNOGLU, Avrupa’nın farklı ülkelerindeki eğitim sistemlerini yakından tanımak ve bu sistemlerden ilham alarak yerel eğitim sistemlerini geliştirmek amacıyla bu tür faaliyetlere devam edileceğini belirtmiştir. Bu faaliyetin, yetişkin eğitimindeki kalite ve verimliliği artırmak için önemli bir adım olduğunu vurgulayan TOSUNOGLU katılımcılara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi